Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Ηρακλείου και όμορων δήμων του Νομού Ηρακλείου

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΚΚΕ,ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΑΝΤΟΥ

Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Συγκέντρωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στη Θέρισσο







Σε συγκέντρωση στην περιοχή της Θερίσσου, που πραγματοποιήθηκε από τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Δήμου Ηρακλείου μίλησε ο Μανώλης Συντυχάκης, υποψήφιος δήμαρχος.
Στην ομιλία του ο Μανώλης Συντυχάκης στάθηκε, μεταξύ άλλων, στο πρόβλημα του νερού που αντιμετωπίζει η περιοχή και συνολικά το Ηράκλειο. Πάγια θέση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» είναι ότι το νερό είναι κοινωνικό αγαθό για όλο το λαό και όχι εμπόρευμα που θα φέρνει κέρδη στους επιχειρηματίες. Στην πόλη μας το δίκτυο δεν παρέχει πόσιμο νερό με αποτέλεσμα οι Ηρακλειώτες να καλούνται να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να αγοράσουν εμφιαλωμένο.

 Σαν να μην έφτανε αυτό, καλούνται να πληρώσουν και το παράνομο τέλος - χαράτσι του 80% στην τιμή του νερού, που με ευθύνη της δημοτικής αρχής δεν έχει καταργηθεί. Μάλιστα το συγκεκριμένο χαράτσι είχε επιβληθεί ως πρόσχημα για την χρηματοδότηση της επέκτασης του δικτύου ύδρευσης της πόλης!
Ο Μανώλης Συντυχάκης κάλεσε τους κατοίκους της περιοχής να οργανώσουν τον αγώνα τους ενάντια στην εμπορευματοποίηση του νερού και τόνισε ότι η «Λαϊκή Συσπείρωση» θα συνεχίσει να διεκδικεί μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο την κατάργηση του χαρατσιού, τη μείωση της τιμής του νερού, να μην γίνεται καμία διακοπή νερού σε κανέναν άνεργο, χαμηλόμισθο και χαμηλοσυνταξιούχο που δεν μπορεί να πληρώσει, να καταργηθεί ο ΦΠΑ στο νερό και την αποχέτευση, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά στην οικιακή κατανάλωση.