Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Ηρακλείου και όμορων δήμων του Νομού Ηρακλείου

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΚΚΕ,ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΑΝΤΟΥ

Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Συνέντευξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για τον απολογισμό της Περιφέρειας Κρήτης

Από τη συνέντευξη



Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Περιφέρειας Κρήτης παραχώρησε σήμερα το μεσημέρι στην αίθουσα «Ανδρέα Παπανδρέου» στο κτίριο του Δήμου Ηρακλείου συνέντευξη Τύπου ενόψει του απολογισμού της Περιφέρειας Κρήτης που ανακοινώθηκε σήμερα στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Στέλιος Ορφανός, υποψήφιος περιφερειάρχης Κρήτης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και περιφερειακός σύμβουλος.

Στην τοποθέτησή του σημείωσε ότι η πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου προσπαθεί να εξωραΐσει τη δράση και τη λειτουργία της Περιφέρειας και μέσα απ’ αυτό και την πολιτική της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ).

Μπορεί βέβαια ο απολογισμός να κριθεί θετικός από τις μεγάλες επιχειρήσεις, τις οποίες και μόνο η δράση της Περιφέρειας προσπάθησε να εξυπηρετήσει. Η «Λαϊκή Συσπείρωση» τον κρίνει εντελώς αρνητικό για το λαό της Κρήτης.

Ο Στέλιος Ορφανός πρόσθεσε ότι «το βασικό ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί είναι: Συνέβαλε η Περιφέρεια με τη δράση της έστω και στο ελάχιστο -στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της- να αντιμετωπιστούν αυτά τα προβλήματα και να ανακουφιστεί ο λαός; Ή προώθησε την πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης που δημιούργησαν τα προβλήματα και τα οξύνουν;
Ήταν πλάι στους εργαζόμενους, το λαό και τους αγώνες τους για να αποκρούσουν αυτή τη βάρβαρη πολιτική ή στο πλάι της κυβέρνησης και του κεφαλαίου;

Από τον απολογισμό προκύπτει καθαρά ότι η Περιφέρεια Κρήτης προώθησε την αντιλαϊκή πολιτική, ήταν στο πλάι της ΕΕ και της κυβέρνησης και απέναντι στο λαό. Χαρακτηρίζεται και πάλι ο "Καλλικράτης", που μετέτρεψε δήμους και περιφέρειες σε τοπικά κρατικά όργανα προώθησης της αντιλαϊκής πολιτικής, ως "ριζοσπαστική τομή". Δηλώνει μάλιστα αποφασισμένη η Περιφέρεια να συνεχίσει την ίδια αντιλαϊκή πορεία, αφού ο σχεδιασμός της "βρίσκεται σε αντιστοιχία" με τη Στρατηγική της ΕΕ μέχρι το 2020, που έχει στόχο τη στήριξη της κερδοφορίας των κολοσσών του κεφαλαίου, με μνημόνια ή χωρίς μνημόνια».

Ο Στ. Ορφανός αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα παραδείγματα με βάση τα οποία αποδεικνύεται πως η Περιφέρεια εφάρμοσε αντιλαϊκές πολιτικές, όπως πλήρη ανατροπή των εργασιακών σχέσεων με αντικατάσταση των μονίμων υπαλλήλων από συμβασιούχους μέσω ΜΚΟ, ιδιωτικοποίηση των απορριμμάτων, ξεκλήρισμα της αγροτιάς με ωφελημένους τους εξαγωγείς, τα σούπερ μάρκετ, τους ξενοδόχους, παράδοση των πάντων στο μεγάλο κεφάλαιο στο όνομα της «ανάπτυξης», στήριξη των εταιρειών για μονάδες Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.
Καταλήγοντας ο Στ. Ορφανός σημείωσε ότι μοναδική αντιπολίτευση-αντίπαλος ήταν και είναι το «ΟΧΙ» από τους τρεις περιφερειακούς συμβούλους της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Που συνοδεύτηκε με την προβολή του «ΝΑΙ» στη μοναδική πρόταση φιλολαϊκής εξόδου από την κρίση: Την ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» στην Περιφέρεια Κρήτης πρόβαλλε -όσο μπορούσε- την ανάγκη για την ανατροπή όχι μόνο της πολιτικής του, αλλά και της ίδιας της εξουσίας του κεφαλαίου. Και μαζί πρόβαλλε την πρόταση για συγκρότηση Λαϊκής Συμμαχίας από τη λαϊκή πλειοψηφία, για την κατάκτηση και οικοδόμηση της Λαϊκής Εξουσίας που σημαίνει ακριβώς αποδέσμευση από την ΕΕ - μονομερή διαγραφή του χρέους - κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων. Αυτή είναι η μοναδική φιλολαϊκή διέξοδος για το λαό.
Παρακάτω επισυνάπτεται ολόκληρο το δελτίο Τύπου για τη συνέντευξη του Στέλιου Ορφανού.