Αίτημα για τις εκλογικές μετακινήσεις ανθρώπων από τα εκλογικά τμήματα της πόλης προς τον Άγιο Σύλλα κατέθεσαν στην αρμόδιο υπηρεσία τα μέλη της Λαϊκής Συσπείρωσης και όπως καταγγέλουν δεν πήραν ολοκληρωμένη απάντηση.
Σύμφωνα με την σχετική τους ανακοίνωση:
Σε σχετικό έγγραφό μας προς το δημοτολόγιο Ηρακλείου, με αριθ. Πρωτ. 45204/27-3-2014, ζητήσαμε να μας δοθούν πλήρη στοιχεία για τις εκλογικές μετακινήσεις συμπολιτών μας από εκλογικά τμήματα της πόλης προς το εκλογικό Διαμέρισμα του Αγ. Σύλλα. Δυστυχώς η απάντηση της υπηρεσίας ήταν λειψή, όχι ολοκληρωμένη, επικαλούμενη την άποψη της Νομική Υπηρεσία του Δήμου, περί “προσωπικών δεδομένων”.
Να υπενθυμίσουμε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο και τα μέλη του έχουν ελεγκτικό ρόλο και βάση του κανονισμού λειτουργίας του ΔΣ, υποχρεούται οι υπηρεσίες να χορηγούν όλα εκείνα τα απαραίτητα στοιχεία που είναι χρήσιμα για την άσκηση των καθηκόντων τους.
Για όλα τα παραπάνω :
1. Επανερχόμαστε, θέτοντας υπ' όψη όλων (δημοτικής αρχής, Προέδρου ΔΣ, Δημάρχου και υπηρεσιών) τη διαφωνία μας για την απαράδεκτη αυτή στάση.
2. Ενημερώνουμε τη δημοτική αρχή, τον Πρόεδρο του ΔΣ και το Δήμαρχο Ηρακλείου, για τα όσα έχουν συμβεί και ζητάμε την πλήρη πρόσβαση σε όλα τα στοιχεία που έχουμε ζητήσει. Διαφορετικά επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμο δικαίωμα.
3. Επειδή οι πληροφορίες λένε ότι οι μαζικές εκλογικές μετακινήσεις συνδημοτών δεν περιορίζονται στην περίπτωση του Αγ. Σύλλα, παρακαλώ όπως μας χορηγήσετε πλήρη στοιχεία όλων των εκλογικών μετακινήσεων (ονοματεπώνυμα, τα ακριβή νόμιμα δικαιολογητικά που προβλέπονται από το νόμο καθώς και τις σχετικές αιτήσεις που συνοδεύουν τα δικαιολογητικά). Πιο συγκεκριμένα:
από τα εκλογικά τμήματα της πόλης του Ηρακλείου και της Αλ/σσού προς α) τα εκλογικά τμήματα Σκαλανίου, Βασιλιών, Καλλιθέας, Βουτών, Σταυρακίων, Δαφνών, β) τα εκλογικά τμήματα και των υπολοίπων δημοτικών ενοτήτων Γοργολαίνη, Παλιανής, Τεμένους (αναλυτικά για κάθε κοινότητα).
από τα εκλογικά τμήματα της πόλης του Ηρακλείου προς τα εκλογικά τμήματα της δημοτικής ενότητας Αλ/σσού.

Απάντηση του τμήματος Δημοτικής Κατάστασης με αρ. Πρωτοκ. 45320/27-3-2014
“Θέμα : Σχετ. έγγραφό σας με αριθ. Πρωτ. 45204/27-3-2014
Απαντώντας στην ανωτέρω αίτησή σας, σας ενημερώνουμε ότι στο τμήμα Δημοτολογίου κατατέθηκαν 85 αιτήσεις για αλλαγή εκλογικού διαμερίσματος από διάφορα εκλογικά τμήματα της πόλεως Ηρακλείου στη ΔΕ Τεμένους στο εκλογικό διαμέρισμα Αγ. Σύλλα, εκ των οποίων έγιναν είκοσι τρεις (23) με όλα τα νόμιμα δικαιολογητικά (εκκαθαριστικό, αποδείξεις ΔΕΚΟ, κ.λ.π.) μέχρι σήμερα.
Τα ονοματεπώνυμα των δημοτών καθώς και τα δικαιολογητικά που μας ζητάτε σε συνεννόηση με τη Νομική Υπηρεσία του Δήμου μας δεν μπορούμε να σας τα δώσουμε λόγω προσωπικών δεδομένων.
Είμαστε στη διάθεσή σας για οτιδήποτε άλλο.”