Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Ηρακλείου και όμορων δήμων του Νομού Ηρακλείου

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΚΚΕ,ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΑΝΤΟΥ

Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Λαϊκή Συσπείρωση» Ηρακλείου Κρήτης: Όχι στην ιδιωτικοποίηση της πρώην αμερικανικής βάσης των Γουρνών



Την αντίθεσή της στην πολιτική του ξεπουλήματος, της εκποίησης, της παραχώρησης προς το κεφάλαιο γενικά της δημόσιας περιουσίας, μεταξύ άλλων, και της Πρώην Αμερικανικής Βάσης (ΠΑΒ) των Γουρνών στο Ηράκλειο Κρήτης εκφράζει η «Λαϊκή Συσπείρωση» στο Δήμο Χερσονήσου. 

Καλεί τους μαζικούς φορείς της περιοχής να προετοιμάσουν τους εργαζόμενους, τους κατοίκους και μικρούς επαγγελματίες της περιοχής για την υπεράσπιση της δημόσιας αυτής έκτασης και να διεκδικήσουν την κάλυψη των αναγκών τους, να αποτρέψουν την εγκατάσταση επενδύσεων που θα δώσουν ακόμη ένα καίριο πλήγμα στους μικρομεσαίους επαγγελματίες της περιοχής.
Για το θέμα εκπρόσωποι του Δημοτικού Συμβουλίου παραβρέθηκαν στη συνεδρίαση του ΤΑΙΠΕΔ που έγινε τη Δευτέρα 17 Μάρτη και μεταξύ άλλων συζήτησε και την ιδιωτικοποίηση της πρώην αμερικανικής βάσης των Γουρνών. 

Στην ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» Χερσονήσου επισημαίνει: 
«Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταφέραμε την παρακάτω θέση μας όπως αυτή άλλωστε διατυπώθηκε και στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Εκφράζουμε την κάθετη εναντίωσή μας στην πολιτική του ξεπουλήματος, της εκποίησης, της παραχώρησης προς το κεφάλαιο γενικά της δημόσιας περιουσίας, μεταξύ άλλων και της πρώην αμερικάνικης βάσης των Γουρνών. Δεν θα επιτρέψουμε το ξεπούλημα αυτό!

Επαναλαμβάνουμε την αντίθεσή μας στην απόφαση της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου για εναρμονισμό με το ΣΧΟΟΑΠ και διατυπώνουμε την αρχική μας τοποθέτηση, για πλήρη αξιοποίηση στης έκτασης με βάση τις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής. Όπως αναφέραμε και στην τοποθέτησή μας στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 11 Μάρτη 2014, δεν κάνουμε βήμα πίσω από αυτή τη θέση μας, δεν θα δεχτούμε το ξεπούλημα ούτε τετραγωνικού μέτρου από την έκταση της ΠΑΒ Γουρνών. Την παραπάνω θέση μετέφερε και στη συνάντηση της Αθήνας ο δημοτικός μας σύμβουλος.

Στην εν λόγω συνάντηση επιβεβαιώθηκαν οι ανησυχίες μας για τη δρομολογούμενη προσπάθεια ξεπουλήματος της έκτασης. Από την πλευρά της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου επιβεβαιώθηκε προφορικά πως για την έκταση που δεν έχει εκχωρηθεί στο δήμο είναι σε εξέλιξη η προετοιμασία για το ξεπούλημα, η διαπραγμάτευση της οποίας θα ξεκινήσει σε λίγους μήνες. Για την υπόλοιπη έκταση παραμένει στην αρμοδιότητα του Δήμου καθώς και η χρήση των υποδομών της, δεν εγγυούνται όμως ότι αυτό το καθεστώς θα παραμείνει και μετά την πώληση της έκτασης.
Με άλλα λόγια, η προσπάθεια της κυβέρνησης για ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και η παράδοση των εκτάσεων-φιλέτα στο μεγάλο κεφάλαιο υλοποιείται με γοργούς ρυθμούς και στην περίπτωση της ΠΑΒ Γουρνών.

Καλούμε τους μαζικούς φορείς της περιοχής να προετοιμάσουν τους εργαζόμενους, τους κατοίκους και μικρούς επαγγελματίες της περιοχής για την υπεράσπιση της δημόσιας αυτής έκτασης και να διεκδικήσουν την κάλυψη των αναγκών τους, να αποτρέψουν την εγκατάσταση επενδύσεων που θα δώσουν ακόμη ένα καίριο πλήγμα στους μικρομεσαίους επαγγελματίες της περιοχής.
Να ενισχύσουν την Επιτροπή Αγώνα που όλα αυτά τα χρόνια δίνει τη μάχη αυτή και να βγάλουν συμπέρασμα από τη στάση των υπολοίπων παρατάξεων, που όπως οι "Πολίτες για την Κοινωνία και το Περιβάλλον" μιλούν για αξιοποίηση της έκτασης από "τοπικούς επιχειρηματίες" και για ρεαλισμό.
Η μόνη ρεαλιστική πρόταση είναι αυτή που ικανοποιεί τις πραγματικές ανάγκες των κατοίκων της περιοχής και αυτή θα υπερασπιστούμε».