Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Ηρακλείου και όμορων δήμων του Νομού Ηρακλείου

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΚΚΕ,ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΑΝΤΟΥ

Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

Κοινή δήλωση του Στέλιου Ορφανού και του Μανώλη Συντυχάκη για την καταστροφή των χημικών της Συρίας στη Μεσόγειο



Σε κοινή τους δήλωση ενάντια στην καταστροφή των χημικών στη Μεσόγειο, ο Στέλιος Ορφανός, μέλος της ΕΠ Κρήτης του ΚΚΕ και υποψήφιος Περιφερειάρχης Κρήτης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και ο Μανώλης Συντυχάκης, μέλος της ΕΠ Κρήτης του ΚΚΕ και υποψήφιος Δήμαρχος Ηρακλείου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», στην οποία αναφέρουν:

«Το νέο έγκλημα που ετοιμάζεται στην περιοχή μας και αφορά στην προσπάθεια απόρριψης των χημικών της Συρίας στη Μεσόγειο έχει υπεύθυνους. Είναι το ΝΑΤΟ και η ΕΕ, όπου μετά την απροκάλυπτη επέμβασή τους στη Συρία και την υποστήριξη των "αντικαθεστωτικών", τώρα επιχειρούν ένα νέο περιβαλλοντολογικό έγκλημα, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά την υποκρισία της δήθεν "πράσινης" ΕΕ.

Τεράστιες ευθύνες έχει και η κυβέρνηση, που αντί να παρέμβει ενεργά, αρκείται να δηλώνει ότι "έχει μεταφέρει τις ανησυχίες της", καθώς και "να παρθούν μέτρα για να μην καταστραφεί το περιβάλλον", δηλώσεις οι οποίες ομολογούν την επικινδυνότητα του απαράδεκτου εγχειρήματος. Ευθύνες έχουν οι περιφερειακές και δημοτικές αρχές που όλα αυτά τα χρόνια στηρίζουν σιωπηρά ή φανερά την ιμπεριαλιστική πολιτική της ΕΕ, η οποία μαζί με το μακέλεμα των λαών πάει χέρι-χέρι και με την καταστροφή του περιβάλλοντος.

Θύμα αυτού του εγκλήματος θα είναι και πάλι οι λαοί της περιοχής όπως και ο λαός του νησιού μας. Χρειάζεται τώρα ο λαός να σηκώσει ανάστημα, να κάνει στην άκρη τόσο τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ και τα υπόλοιπα κόμματα που στηρίζουν την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, ηθικούς αυτουργούς και αυτού του εγκλήματος. Να συμπορευθεί με το ΚΚΕ και να απαιτήσει:
• να μην γίνει καταστροφή των επικίνδυνων χημικών της Συρίας στη θαλάσσια περιοχή της Μεσογείου και γενικά να αποκλειστεί κάθε μέθοδος που είναι καταστροφική για το περιβάλλον
• την απεμπλοκή της χώρας μας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις
• να κλείσει τώρα η βάση της Σούδας και όλες οι στρατιωτικές βάσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ
• όχι άλλο αίμα για τα κέρδη των μονοπωλίων».