Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Ηρακλείου και όμορων δήμων του Νομού Ηρακλείου

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΚΚΕ,ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΑΝΤΟΥ

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Ηρακλείου για την παρουσίαση της παράταξης του Β. Λαμπρινού


Ανακοίνωση για την παρουσίαση της παράταξης του Β. Λαμπρινού εξέδωσε η «Λαϊκή Συσπείρωση» Ηρακλείου στην Κρήτη.

Σε ανακοίνωσή της αναφέρει: «Οι εργαζόμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, η νεολαία έχουν χορτάσει από ανένταχτους και ανεξάρτητους υποψηφίους, που είναι όμως πλήρως εξαρτημένοι από την πολιτική της ΕΕ και των κομμάτων που την στηρίζουν. Πολιτική που, ανεξάρτητα το μείγμα διαχείρισης που προβάλλεται από επιμέρους πολιτικές δυνάμεις, είναι υπεύθυνη για τη φτώχεια και την εξαθλίωση του λαού. Η φιλολογία περί "ανεξάρτητων, υπερκομματικών κλπ. ψηφοδελτίων" ουσιαστικά στοχεύει στην παραπλάνηση του λαού και στην υφαρπαγή της λαϊκής ψήφου.

Τη στάση αυτή πρόβαλε και στην κεντρική του εκδήλωση χθες 25/2 ο υποψήφιος δήμαρχος Βασίλης Λαμπρινός, όπου δεν είναι μας είπε και τίποτα καινούριο! Μίλησε για "δίκτυα αλληλεγγύης και εθελοντισμό", για "αναπτυξιακή πολιτική στα πλαίσια της συνεργασίας όλων των τοπικών φορέων". Άραγε, τι διαφορετικό προτείνει από τους υπόλοιπους υποψηφίους των κομμάτων του ευρωμονόδρομου και από τη σημερινή δημοτική αρχή;

Την ίδια ώρα, που το κράτος έχει μετακινήσει στους δήμους αρμοδιότητες για κοινωνικές παροχές τις οποίες θα έπρεπε να παρέχει δωρεάν το ίδιο.
Την ίδια ώρα που απολύονται εργαζόμενοι στους δήμους ή δουλεύουν με χειρότερες εργασιακές σχέσεις.

Την ίδια ώρα που οι δήμοι παραδίδουν σε ιδιώτες και ΜΚΟ αρμοδιότητές τους, ο Β. Λαμπρινός μας προτείνει την τζάμπα εργασία και τη διαχείριση της φτώχειας μέσω των δήμων, την ταξική συνεργασία για τη διαφύλαξη των κερδών των επιχειρηματιών δήθεν για το καλό της περιοχής. Ανεξάρτητα του πώς αυτοπροσδιορίζεται ο κάθε υποψήφιος, η ουσία είναι ποια και προς ποιανού όφελος πολιτική υπηρετεί.

Η μόνη απάντηση σε όλους αυτούς, η οποία θα δυναμώσει την εργατική - λαϊκή αντιπολίτευση στην αντιλαϊκή πολιτική και στην ΕΕ και σε τοπικό επίπεδο είναι η ενίσχυση της Λαϊκής Συσπείρωσης στις ερχόμενες εκλογές, ενίσχυση που θα δώσει ώθηση να γίνει ο λαός πρωταγωνιστής των εξελίξεων».