Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Ηρακλείου και όμορων δήμων του Νομού Ηρακλείου

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΚΚΕ,ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΑΝΤΟΥ

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Περιοδεία σήμερα της ΚΟ Ηρακλείου του ΚΚΕ σε ΔΕΥΑΗ και σε ΠΑΓΝΗ

Από τη σημερινή περιοδεία της ΚΟ Ηρακλείου του ΚΚΕ


Περιοδεία πραγματοποίησε σήμερα, Πέμπτη 27 Φλεβάρη, κλιμάκιο της Κομματικής Οργάνωσης Ηρακλείου του ΚΚΕ στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ηρακλείου (ΔΕΥΑΗ) και στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ) με τα μέλη της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης, Δημήτρη Βρύσαλη, υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου, και Μανώλη Συντυχάκη, υποψήφιο δήμαρχο Ηρακλείου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Στη συνομιλία του με τους εργαζόμενους στο ΠΑΓΝΗ, ο Δημήτρης Βρύσαλης μεταξύ άλλων ανέφερε πως η διαδικασία της αξιολόγησης στον τομέα της Υγείας οδηγεί στη διαθεσιμότητα, σε νέες απολύσεις, σε μειώσεις μισθών. Η υποβάθμιση και η υποχρηματοδότηση οδηγεί στην πλήρη ιδιωτικοποίηση της Υγείας, μετατρέποντάς την σε ακριβό εμπόρευμα για το λαό με αβάσταχτο κόστος.

Η ισχυροποίηση του ΚΚΕ παντού, σε Ευρωβουλή, Περιφέρειες και Δήμους είναι η μόνη λύση για τον εργαζόμενο λαό. Είναι η μόνη δύναμη που είναι μπροστά, ώστε να μπει φρένο στην αντιλαϊκή πολιτική, να δυναμώσει η Λαϊκή Συμμαχία, για να ανοίξει ο δρόμος για συνολικές αλλαγές.

Στην περιοδεία στη ΔΕΥΑΗ, ο Μανώλης Συντυχάκης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο σχέδιο της κυβέρνησης να καταργήσει τις δημοτικές επιχειρήσεις και να τις παραδώσει στους ιδιώτες για να θησαυρίσουν. Συγκεκριμένα, για τη ΔΕΥΑΗ, μια τέτοια εξέλιξη θα βάλει νέα βάρη στις πλάτες του λαού, καθώς θα εκτοξεύσει την τιμή του νερού, ενώ για τους εργαζόμενους εκεί θα σημαίνει απολύσεις.

Δήλωσε ότι το ΚΚΕ είναι αντίθετο με τις δημοτικές επιχειρήσεις που λειτουργούν στη λογική του κέρδους, έχουν χάσει κάθε κοινωφελή χαρακτήρα. Χρειάζεται οι ΔΕΥΑ να μετατραπούν σε δημοτικούς οργανισμούς, στα πλαίσια ενός ενιαίου φορέα ύδρευσης και αποχέτευσης που θα βρίσκεται αποκλειστικά στην ευθύνη του κράτους, με μόνιμο προσωπικό που να καλύπτει τις ανάγκες με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.