Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Ηρακλείου και όμορων δήμων του Νομού Ηρακλείου

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΚΚΕ,ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΑΝΤΟΥ

Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Χανιά: Εκδήλωση του ΚΚΕ για τις εκλογές

Από την εκδήλωση


Πολύ μικρή αποδείχθηκε η αίθουσα του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου για να χωρέσει τον κόσμο που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα των Τομεακών Επιτροπών του ΚΚΕ στα Χανιά.
Η εκδήλωση είχε θέμα: «Οι θέσεις και η δράση του ΚΚΕ μπροστά στις επερχόμενες εκλογικές μάχες». Φίλοι και σύντροφοι έδωσαν το «παρών» και παρακολούθησαν με ενδιαφέρον την εκδήλωση που διήρκεσε για πάνω από 2 ώρες. 

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο υποψήφιος περιφερειάρχης Στέλιος Ορφανός, ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Χανίων Αλέκος Μαρινάκης και ο υποψήφιος δήμαρχος Χανίων Νίκος Παπαντωνάκης, ενώ την κεντρική ομιλία έκανε ο Κώστας Παπαδάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων. 
Υπογραμμίζοντας τον πολιτικό χαρακτήρα των εκλογών, o Κ. Παπαδάκης επισήμανε μεταξύ άλλων ότι «η ψήφος στο ΚΚΕ είναι ψήφος που θα ενισχύσει αποφασιστικά τη λαϊκή δύναμη για να βάλει εμπόδια και να αντεπιτεθεί ο λαός, να καταργήσει αντιλαϊκά μέτρα, να διεκδικήσει αιτήματα που ανταποκρίνονται στις ανάγκες του, να ανοίξει το δρόμο για να γίνει το κουμάντο σ' αυτό τον τόπο.
Ψήφος στο ΚΚΕ είναι ο πιο γνήσιος τρόπος να πεις ότι σας πήραμε χαμπάρι, ότι έχω επίγνωση ότι στέκομαι αντίπαλος των μεγάλων συμφερόντων, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, της αντιλαϊκής πολιτικής που πτώχευσε το λαό μας. 
Η αντιλαϊκή πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, τα μνημόνια, οι δανειακές συμβάσεις μπορούν να τιμωρηθούν μόνο με ψήφο στο ΚΚΕ. Σε κάθε άλλη περίπτωση απλά θα εκτονώνεται η οργή και η αγανάκτηση μέχρι να έρθει ένας νέος γύρος διάψευσης ελπίδων, με το λαό μας με δεμένα τα χέρια να τον χτυπάει αλύπητα ο αντίπαλος.
Αυτό το κάλεσμα απευθύνεται ειδικά στους εργαζόμενους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα που αναμετρήθηκαν για το βιος και το μεροκάματό τους, σε δύσκολες συνθήκες. Έχουν πλέον πλούσια πείρα κι εδώ στα Χανιά, αντιμετωπίζοντας ανάλογα τους εχθρούς και φίλους που συνάντησαν στο δρόμο του αγώνα τους, να καταλήξουν στο συμπέρασμα της ανάγκης να ισχυροποιηθεί το ΚΚΕ. Αλλά και σε όσους ακόμα διστάζουν, σε όσους δυσκολεύονται να αναμετρηθούν με την εργοδοσία σε δύσκολους εργασιακούς χώρους, όπως τα ξενοδοχεία όπου τα σκιάζει ακόμα φοβέρα, η εργοδοτική τρομοκρατία, το ισχυρό ΚΚΕ θα τους δώσει πολλαπλασιασμένη δύναμη για να σηκώσουν ανάστημα στο χώρο δουλειάς, θα ενισχύσει εκείνη τη δύναμη που παρεμβαίνει στην καρδιά της παραγωγής, εκεί που είσαι εσύ και το αφεντικό. Εκεί που τελικά κρίνεται αν θα περάσουν οι ούτως ή άλλως ψηφισμένοι νόμοι τους στη Βουλή κι από το εργοστάσιο που δουλεύεις, από το δικό σου χώρο δουλειάς αν θα αναμετρηθείς μαζί τους ξεμοναχιασμένος ή οργανωμένος μαζί με τους συναδέλφους σου.
Όλοι οι υπόλοιποι ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, αλλά και οι επίδοξοι αντικαταστάτες τους στην αντιλαϊκή διαχείριση, σαν το ΣΥΡΙΖΑ, στο χώρο δουλειάς σε θέλουν απροστάτευτο και αδύναμο και μάλιστα το φωνάζουν με τον τρόπο τους βέβαια, λένε θέλουν να αναπτυχθούν τα κέρδη των επιχειρηματιών, μιλούν για ανάπτυξη κι επενδύσεις, όπως ο Δραγασάκης την περασμένη βδομάδα που έλεγε ότι θα παλέψει για χρηματοδότηση των επιχειρήσεων. Το 'χουν όλοι τους λυμένο ότι θα αφήσουν απείραχτους τους βιομηχάνους και τους εφοπλιστές, δηλαδή λένε να ματώσει ο λαός για τα κέρδη της πλουτοκρατίας γιατί δεν κερδίζει ούτε ικανοποιείται το κεφάλαιο αν δεν δουλεύει σαν σκλάβος και σχεδόν τζάμπα ο εργάτης».

Φέρνοντας ως παράδειγμα τον τομέα του τουρισμού όπου το 2013 οι τουριστικές αφίξεις στη χώρα έφτασαν τα 17,8 εκατ. και οι μεγαλοεπιχειρηματίες του τουρισμού τσέπωσαν ζεστό χρήμα με επιδότηση των ασφαλιστικών τους εισφορών, με προσφορά τζάμπα εργατικής δύναμης με το μανδύα της μαθητείας, αλλά και μέσω της διαμόρφωσης του θεσμικού πλαισίου εκείνου που τους διευκολύνει, όπως για παράδειγμα ο νέος επενδυτικός νόμος και το νέο χωροταξικό για τον Τουρισμό, την ίδια ώρα οι ξενοδοχοϋπάλληλοι έπαιρναν αύξηση-κοροϊδία 1% κι αυτή το …2015, δηλαδή πρακτικά κι άλλη μείωση του πραγματικού πετσοκομμένου πλέον εισοδήματός τους παρά τα 12ωρα εξουθένωσής τους καθημερινά.
Αναφερόμενος στις τοπικές και περιφερειακές εκλογές, ο Κ. Παπαδάκης τόνισε: «Σήμερα που είναι καθαρότερο πως η Τοπική Διοίκηση είναι μέρος της κεντρικής διοίκησης, κτισμένη πάνω σε ένα αντιλαϊκό νομοθετικό πλαίσιο, χωρίς πόρους, η εκλογή αγωνιστών στους δήμους και στην περιφέρεια είναι επιτακτική ανάγκη, υποχρέωση του λαού της περιοχής μας. Να, γιατί στην Περιφέρεια αλλά και στα Χανιά και στους άλλους δήμους, στηρίζουμε τους υποψηφίους της Λαϊκής Συσπείρωσης.
Οι εργάτες και οι εργάτριες, οι αγρότες και οι αγρότισσες, οι επαγγελματίες, βιοτέχνες και έμποροι, γυναίκες και άνδρες, οι νέοι και νέες θα έχουν ένα σταθερό και αταλάντευτο σύμμαχο που θα παλεύει για κάθε λαϊκό πρόβλημα.
Με ισχυρό ΚΚΕ δυναμώνει η σημερινή πάλη και μπαίνουν θεμέλια για την υλοποίηση της πολιτικής του πρότασης που είναι ρεαλιστική γιατί υπηρετεί τα λαϊκά συμφέροντα.
Όλοι οι άλλοι δρόμοι έχουν δοκιμαστεί, όλοι οι υπόλοιποι είναι μια από τα ίδια. Ο δρόμος που προτείνει το ΚΚΕ είναι δύσκολος, όμως είναι με θυσίες που πιάνουν τόπο και όχι δρόμος αδιέξοδος με νέα δεινά και βάσανα χωρίς διέξοδο και προοπτική. Αρκεί ο λαός να το αποφασίσει.

Το ΚΚΕ προτείνει το δρόμο μιας πραγματικής διεξόδου για το λαό από την κρίση και τους πολέμους.
Οι κομμουνιστές και οι κομμουνίστριες, οι φίλοι του Κόμματος και της ΚΝΕ, οι εργαζόμενοι που συνεργάστηκαν με το ΚΚΕ και αγωνίστηκαν μαζί του στα μέτωπα πάλης, αλλά και λαϊκοί άνθρωποι που προβληματίζονται και κατανοούν την αξία της ενίσχυσής του, αποτελούν μια ισχυρή δύναμη η οποία μπορεί οργανωμένα, σαν ένας άνθρωπος, να πετύχει ένα πολύ πλατύ άνοιγμα στα Χανιά, στην Κρήτη, για να κερδηθούν νέες δυνάμεις στη μάχη των ευρωεκλογών, των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών. 
Από τον α’ γύρο πανίσχυρο ΚΚΕ παντού. Και στο β’ το ίδιο κάνουμε, ισχυρό ΚΚΕ. Δε στηρίζουμε υποψηφίους που με τον έναν ή άλλον τρόπο αποδέχονται τη μετατροπή της Τοπικής Διοίκησης σε μακρύ χέρι του κράτους, στηρίζουν τις λογικές της ανταποδοτικότητας, της εμπορευματοποίησης, της διάλυσης των εργασιακών σχέσεων,

Γι' αυτό, με δύναμη και αποφασιστικότητα ανοιγόμαστε στους χώρους δουλειάς και κατοικίας, στους ανέργους και όσους στενάζουν από τα οξυμένα προβλήματα. Στους μικρούς επαγγελματίες και στους αγρότες της περιοχής, στους νέους και στις νέες, σε όλους τους ανθρώπους του μόχθου, δίνοντας συνέχεια στη δράση της προηγούμενης περιόδου, κάνοντας πεντακάθαρο ότι το ΚΚΕ, που ήταν στήριγμα στην πάλη για όλα τα προβλήματα, σας καλεί σε αγωνιστική συμπόρευση. Ο λαός μας έχει δύναμη στα χέρια του και τον πολλαπλασιαστή της δύναμής του, το ΚΚΕ, για να αναμετρηθεί με τον πραγματικό αντίπαλο, την αστική τάξη και τα στηρίγματά της. Γιατί με ισχυρό ΚΚΕ παντού ο λαός όλα τα μπορεί». 

Τη Δευτέρα, ενόψει της εκδήλωσης, περιοδεία πραγματοποίησαν τα μέλη της ΤΟ Πολυτεχνείου Κρήτης της ΚΝΕ στη λέσχη του Πολυτεχνείου με επικεφαλής την Γεωργία Γερολυμάτου, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κρήτης της ΚΝΕ. 

Τα μέλη της ΚΝΕ κάλεσαν τους φοιτητές του Πολυτεχνείου, αλλά και τους εργαζόμενους στη λέσχη να στηρίξουν το ΚΚΕ στις επερχόμενες εκλογές, το μόνο Κόμμα που αντιτίθεται ανοιχτά και στην πράξη στους σχεδιασμούς της ΕΕ και στα κόμματα που χρόνια τώρα την υπηρετούν πιστά. Συζήτησαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά στο Πολυτεχνείο και το πώς αυτά συνδέονται άμεσα με τη βάρβαρη πολιτική της ΕΕ.

Σήμερα, Τρίτη 25 Φλεβάρη θα πραγματοποιηθεί περιοδεία με επικεφαλής τον Νίκο Λυτρίδη, γραμματέα της Τομεακής Οργάνωσης Πολυτεχνείου στην Εστία στις 6.30 το απόγευμα