Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Ηρακλείου και όμορων δήμων του Νομού Ηρακλείου

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΚΚΕ,ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΑΝΤΟΥ

Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

H Λαϊκή Συσπείρωση Ηρακλείου για τις κινητοποιήσεις των αγροτών





                                                   Δελτίο Τύπου                     Ηράκλειο, 2/2/2014

εκλεγμένων στους δήμους
Ηρακλείου, Αρχανών – Αστερουσίων, Βιάννου, Μαλεβιζίου, Μινώα Πεδιάδας, Χερσονήσου

  Οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ των Δήμων Ηρακλείου, Βιάννου, Αρχανών – Αστερουσίων, Μινώα Πεδιάδας και Χερσονήσου, εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στην αγωνιζόμενη αγροτιά που βρίσκεται στους δρόμους για άλλη μια φορά ενάντια στη στυγνή αντιαγροτική πολιτική ΕΕ, ελληνικών κυβερνήσεων και μονοπωλιακών καρτέλ. Η μικρομεσαία αγροτιά είναι θύμα της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της Ε.Ε, που κάθε χρόνο την χειροτερεύει και την καταδικάζει, σε φτώχεια και ξεκλήρισμα.

  Στην ίδια ρότα κινούνται και οι δήμοι, αφού δήμαρχοι και δημοτικές αρχές έχουν αποδεχτεί  την πολιτική αφαίμαξης και του αγρότη από τα απανωτά δημοτικά τέλη (το τέλος του 80% επί της τιμής ύδρευσης – άρδευσης, καθαριότητας, αποχέτευσης, κ.λ.π.). Του αδειάζουν την τσέπη, προκειμένου να υλοποιήσουν την περιοριστική δημοσιονομική πολιτική των μνημονίων που έχουν επιβάλλει κυβερνήσεις – τρόϊκα – ΕΕ και ταυτόχρονα να παράσχουν κάλυψη τόσο σ' αυτούς όσο και στους εαυτούς τους, κάνοντας ψευτοκοινωνική πολιτική με ξένα κόλλυβα.

  Κεντρική και τοπική εξουσία ρημάζουν το ίδιο τη ζωή του αγρότη, του εργάτη,  του αυτοαπασχολούμενου, του νέου. Βρίσκονται απέναντι από το λαό και αποτελούν την πρώτη και βασική  αιτία των προβλημάτων. Επομένως, οι αγώνες πρέπει να διασφαλίζουν την υποστήριξη του ενός με του άλλου. Το "όλοι για έναν και ένας για όλους". 

  Οι μικρομεσαίοι αγρότες του Νομού μας, ήρθε η ώρα να αποφασίσουν με ποιον θα πάνε και ποιον θα αφήσουν. Ποιο κίνημα και ποιες δυνάμεις - συνδικαλιστικές και πολιτικές – παλεύουν για το κύριο σήμερα. Δηλαδή, την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων και το πέρασμα αυτής στο λαό, την αποδέσμευση από την ΕΕ και τη μετατροπή της γης και των βασικών μέσω παραγωγής σε λαϊκή περιουσία. Ανάγκη, άμεση και επίκαιρη όσο ποτέ άλλοτε. Η ιδιοκτησία ή θα γίνει κοινωνική με αφέντες τους ίδιους τους εργάτες και τους αγρότες ή θα περάσει ολοκληρωτικά (όπως ήδη εξελίσσεται) στην κατοχή των πολυεθνικών και των καρτέλ τους.

  Αυτό σημαίνει ότι κάθε αγρότης έχει δουλειά, προστασία της παραγωγής του, μέλλον, είτε στην κρατικά οργανωμένη αγροτική μονάδα, είτε στον παραγωγικό συνεταιρισμό. Εξασφαλίζει κάλυψη της παραγωγής και του κόπου των αγροτών, καθώς τα προϊόντα τους θα συγκεντρώνονται από την κρατική μηχανή, χωρίς το φόβο "κανονιών" και το άγχος της πώλησης και ένα μέρος τους θα διακινείται από τους ίδιους του συνεταιρισμούς. Σημαίνει, να έχει δωρεάν σύγχρονες υπηρεσίες στην Πρόνοια και στην Παιδεία, δικαίωμα στις διακοπές, αναβάθμιση της ζωής στην ύπαιθρο.

  Εμείς οι εκλεγμένοι του ΚΚΕ, θα σταθούμε μπροστά, μαζί με τους μικρομεσαίους αγρότες, τους εργάτες και αυτοαπασχολούμενους της πόλης στο μετερίζι του αγώνα με τέτοιους ανατρεπτικούς στόχους και αιτήματα. Σε αυτό τον αγώνα καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τις γυναίκες, να στρατευτούν και να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους με ψηφίσματα και αποφάσεις.

Δημοτικοί Σύμβουλοι του ΚΚΕ


ΗΡΑΚΛΕΙΟ
            Συντυχάκης Μανώλης   
            Βασιλακάκη Μαρία
            Κασαπάκης Μιχάλης
            Σκεπάρνης Γιώργος
            Σκυβαλάκη Ρένα
            Συντυχάκη Πόπη
ΑΡΧΑΝΩΝ-ΑΣΤΕΡΟΥΣΙΩΝ
      Σταματάκης Γιώργος
ΒΙΑΝΝΟΥ
Παπαδημητρόπουλος Γιάννης
ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Χουστουλάκης Μιχάλης
ΜΙΝΩΑ ΠΕΔΙΑΔΑΣ
Προυκάκης Κώστας

ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ