Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Ηρακλείου και όμορων δήμων του Νομού Ηρακλείου

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΚΚΕ,ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΑΝΤΟΥ

Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Περιοδεία του Μανώλη Συντυχάκη, υποψήφιου Δημάρχου Ηρακλείου








Περιοδεία στις αποθήκες «CRM ΑΡΙΑΔΝΗ», στο εμφιαλωτήριο κρασιού της «Ένωσης Ηρακλείου», του Μανώλη Συντυχάκη, υποψήφιου Δημάρχου Ηρακλείου και του Γιάννη Γωνιανάκη, υποψήφιου περιφερειακού συμβούλου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας στο εμφιαλωτήριο κρασιού της «Ένωσης Ηρακλείου», εκφράστηκε η οργή, η αγανάκτηση αλλά και η αβεβαιότητα για το μέλλον από τους εργαζόμενους, καθώς μέσα σε 3 μήνες, οι απολύσεις έχουν ξεπεράσει τις 60 ενώ θα έρθουν κι άλλες.

Η μαζική εκκαθάριση ξεκίνησε τον Οκτώβρη με το κλείσιμο των super market ενώ τώρα επεκτείνεται σε εργατοτεχνίτες, πωλητές κλπ., μέσα από το «business plan» που επεξεργάστηκαν από κοινού η Διοίκηση, η Τράπεζα Πειραιώς και η «ανεξάρτητη» εταιρεία ICAP. Αυτά είναι τα αποτελέσματα της εφαρμογής της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) της ΕΕ, που μετέτρεψε τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς σε επιχειρήσεις, αλλά και τα αντεργατικά μέτρα που αποφασίστηκαν από την ΕΕ, όπως η κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων, του 8ωρου, κλπ.

Αυτή την πολιτική συναποφάσιζαν, συνυπέγραφαν και εφάρμοζαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, σε εναλλαγή παλιότερα και τώρα συγκυβερνώντας. Βεβαίως, έχουν και την αμέριστη στήριξη των υπόλοιπων κομμάτων του ευρωμονόδρομου, όπως του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και τη στήριξη των εργοδοτικών - κυβερνητικών συνδικαλιστών.

Οι υποψήφιοι κατά τη συνομιλία τους με τους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις, κάλεσαν να στηρίξουν με την ψήφο τους το ΚΚΕ στις επερχόμενες εκλογές του Μάη. Ανέφεραν πως το πραγματικό δίλημμα των επερχόμενων εκλογών είναι: Υποταγή στα δεσμά της ΕΕ και των μονοπωλίων ή άνοιγμα του δρόμου για έξοδο απ' αυτήν τη βάρβαρη πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των πολυεθνικών ομίλων και των κάθε είδους αντιλαϊκών κυβερνήσεων;

Η ψήφος στο ΚΚΕ, σε Δήμο, Περιφέρεια, Ευρωβουλή, είναι η μοναδική που δεν θα πάει αλλού, δεν θα τη βρει κανένας εργαζόμενος απέναντί του. Μόνο η ψήφος στο ΚΚΕ είναι η μόνη που δεν μεταλλάσσεται, η μόνη που θα μείνει στους εργαζομένους, θα πάει για την ενίσχυση του αγώνα, του κινήματος, δεν θα δοθεί προίκα σε γάμους και παζάρια για να υπάρξουν κυβερνήσεις «μία από τα ίδια».

Υπενθύμισαν πως οι εργαζόμενοι έχουν κέρδος μόνο όταν σηκώνουν το κεφάλι , οργανώνονται και διεκδικούν, όπως έκαναν και πριν από 2 χρόνια οι εργαζόμενοι στις αποθήκες «ΑΡΙΑΔΝΗ». Πως μόνο οι Κομμουνιστές, οι φίλοι και οι οπαδοί του ΚΚΕ, στάθηκαν δίπλα σε αυτό τον αγώνα , μπήκαν μπροστά οργανώνοντας την πάλη για αγωνιστικές διεκδικήσεις με αιτήματα που θα καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες μας.