Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Ηρακλείου και όμορων δήμων του Νομού Ηρακλείου

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΚΚΕ,ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΑΝΤΟΥ

Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Περιοδεία του Μ. Συντυχάκη, υποψήφιου δημάρχου Ηρακλείου, στη μάντρα του δήμου




Περιοδεία πραγματοποίησε κλιμάκιο της ΚΟ Ηρακλείου του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Μανώλη Συντυχάκη, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ και υποψήφιο δήμαρχο Ηρακλείου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», στη μάντρα του δήμου.

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας ο υποψήφιος δήμαρχος δήλωσε:
«Πρόκειται για μία νευραλγική υπηρεσία,η επιβίωση της οποίας ως δημοτικής υπηρεσίας θα εξαρτηθεί από το βαθμό στελέχωσης ή υποστελέχωσής της. Θα εξαρτηθεί εν τέλει η ιδιωτικοποίηση ή όχι της υπηρεσίας. Διαπιστώσαμε από την πρώτη στιγμή, με την ανάληψη των καθηκόντων μας από 1/1/2011 ότι οι εργαζόμενοι έφταναν τους 470 και σήμερα είναι μόλις 130. Ως αποτέλεσμα απολύσεων, συνταξιοδοτήσεων, χωρίς να αναπληρώνονται τα κενά με νέες προσλήψεις,  παρά μόνο με 5μηνες συμβάσεις, εργαζόμενοι που μέχρι να μπουν αποχωρούν από την υπηρεσία.
Παράλληλα προκύπτουν σοβαρές ελλείψεις:
  • Εξοπλισμού των απορριμματοφόρων.
  • Συνθηκών υγιεινής των κτιρίων.
  • Ατομικής προστασίας των εργαζομένων.
  • Γιατρού ασφαλείας που με βάση το νόμο 1568 έπρεπε να προβλέπεται στις δημοτικές υπηρεσίες άνω των 50 εργαζομένων ένας γιατρός.
  • Στελέχωσης των υπηρεσιών.
Αυτή είναι η πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ που πιστά εφαρμόζει και η δημοτική αρχή. Ανοίγει ο δρόμος για ιδιωτικοποιήσεις στους τομείς της καθαριότητας, γενικά όποια υπηρεσία θεωρείται ανταποδοτικού χαρακτήρα. Οι υποψήφιοι  δήμαρχοι που υποστηρίζουν τον εξορθολογισμό των δαπανών του δήμου  ή την περιβόητη «οικονομική αυτοτέλεια», που συνεπάγονται περικοπές σε προσωπικό, απολύσεις, κατάργηση ή περαιτέρω περικοπές σε υπηρεσίες, είναι συνυπεύθυνοι στην υλοποίηση αυτής της πολιτικής.

Είμαστε αντίθετοι με τους υποψήφιους δημάρχους, που λένε -με ό,τι λόγια και αν το ντύνουν- ότι πρέπει να αντικατασταθεί η μόνιμη και σταθερή εργασία με τον εθελοντισμό, τη φιλανθρωπία και τη φιλοτιμία των εργαζομένων, όπως προβάλλει ο κ. Λαμπρινός, με τα προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας που προτείνει ο κ. Λυγερός. Σε καμία των περιπτώσεων δεν θα επιτρέψουμε να συσταθούν ΚΟΙΝΣΕΠ στον τομέα της καθαριότητας που θα ανοίξει το δρόμο στην ιδιωτικοποίηση.

 Αν έλειπε η τιτάνια προσπάθεια των εργαζομένων όχι μόνο το Ηράκλειο σήμερα θα ήταν γεμάτο σκουπίδια, αλλά θα είχαν ήδη μπει οι εργολάβοι στην καθαριότητα. Οι εργαζόμενοι υπερασπίζονται με νύχια και με δόντια το δημόσιο χαρακτήρα της υπηρεσίας και δεν θα επιτρέψουν σε καμία περίπτωση την ιδιωτικοποίησή της.

Το ΚΚΕ και οι εκλεγμένοι με τα ψηφοδέλτια  της "Λαϊκής Συσπείρωσης" θα σταθούν στο πλευρό τους όπως έκαναν άλλωστε μέχρι σήμερα, με τις παρεμβάσεις τους μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο.  Αποτελεί εγγύηση η ενίσχυση του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές, της "Λαϊκής Συσπείρωσης" σε Δήμο και Περιφέρεια για να είναι ισχυρή η φωνή των εργαζομένων παντού, διεκδικώντας μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, επίλυση όλων των εκκρεμοτήτων που αφορούν τους εργαζόμενους που μπήκαν με ΑΣΕΠ.

 Όλοι οι εργαζόμενοι να έχουν πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Να γίνουν νέες προσλήψεις που να ανταποκρίνονται στο ύψος των πραγματικών αναγκών της υπηρεσίας καθαριότητας. Άμεσα να χορηγηθεί από τη δημοτική αρχή προς όλους τους εργαζόμενους το γάλα και όλος ο εξοπλισμός προστασίας, καθώς επίσης να πληρωθούν όλα τα ρεπό που τους έχει προσθέσει η υπηρεσία».