Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Ηρακλείου και όμορων δήμων του Νομού Ηρακλείου

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΚΚΕ,ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΑΝΤΟΥ

Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Παρουσίαση του ψηφοδελτίου στο Δήμο Μινώα



Το Σάββατο 5 Απρίλη, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο εκθεσιακό κέντρο στο Αρκαλοχώρι, έγινε η παρουσίαση των πρώτων υποψηφίων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» για το Δήμο Μινώα στις εκλογές του Μάη (δείτε στο συνημμένο αρχείο στο τέλος του κειμένου τους υποψήφιους στο Δήμο Μινώα).

Στην εκδήλωση μίλησαν ο υποψήφιος δήμαρχος Μινώα Κώστας Προυκάκης και ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Δημήτρης Βρύσαλης, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Το νέο αεροδρόμιο που επανεξήγγειλε η κυβέρνηση ότι θα κατασκευαστεί στο Καστέλι του Ηρακλείου δεν έρχεται να εξυπηρετήσει λαϊκές ανάγκες για γρήγορη και ασφαλή μετακίνηση, πρώτα από όλα των ανθρώπων από και προς το Ηράκλειο, αλλά ανάγκες του μονοπωλιακού κεφαλαίου για ελευθερία κίνησης και εκμετάλλευσης των αγορών που ενισχύουν την κερδοφορία του. Όλα δείχνουν ότι πρόκειται για έργο που θα το χρυσοπληρώσει ο ελληνικός λαός και θα το ξεπουλήσουν στο ιδιωτικό κεφάλαιο όπου θα ξαναπληρώνουμε για να το χρησιμοποιούμε.

Οι εργαζόμενοι και οι κάτοικοι της περιοχής πρέπει να είναι επιφυλακτικοί σε όσα λέγονται για τα οφέλη από το "μεγάλο αναπτυξιακό έργο που θα δώσει ανάσα στην περιοχή". Με το σημερινό πλαίσιο που γίνονται αυτά τα έργα, το σίγουρο είναι ότι οι μόνοι που θα κερδίσουν θα είναι το μεγάλο κεφάλαιο, ενώ για τους εργαζόμενους θα φέρει μεγαλύτερη εκμετάλλευση, αλλαγή χρήσης σε παραγωγική γη, πολύ τσιμέντο και επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων σε όλους τους τομείς».
Ανακοινώνοντας τις υποψηφιότητες, ο υποψήφιος δήμαρχος Κώστας Προυκάκης τόνισε μεταξύ άλλων: 

«Το ψηφοδέλτιο της "Λαϊκής Συσπείρωσης" που παρουσιάζουμε σήμερα θα είναι ανοιχτό για μεγαλύτερη συσπείρωση, μέχρι την ημερομηνία κατάθεσής του.
Συμμετέχουν άνθρωποι που έχουν ξεχωρίσει για τη δράση τους στο μαζικό κίνημα. Έχουν πρωτοστατήσει μέσα στο αγροτικό κίνημα με την ΠΑΣΥ, στο εργατικό κίνημα με το ΠΑΜΕ, φοιτητές που πρωτοστατούν στις σχολές τους με το ΜΑΣ, γυναίκες και νέοι που παλεύουν μέσα στα σωματεία και τους συλλόγους τους. Άνθρωποι από όλες τις ηλικίες, τα χωριά και τις κωμοπόλεις του δήμου μας, εργάτες, άνεργοι, υπάλληλοι, επιστήμονες, γυναίκες, συνταξιούχοι, νέοι. 
Στο ψηφοδέλτιό μας συμμετέχουν:
Γυναίκες σε ποσοστό 40%.

Νέοι κάτω των 30 χρονών σε ποσοστό 40%.
Πάνω από 40 χρονών σε ποσοστό 20%».