Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Ηρακλείου και όμορων δήμων του Νομού Ηρακλείου

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΚΚΕ,ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΑΝΤΟΥ

Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Ανακοίνωση νέων υποψηφιοτήτων με το συνδυασμό




Ανακοίνωση από τη Λαϊκή Συσπείρωση Ηρακλείου:
Ένα μήνα πριν από τις εκλογές της 18η Μάη και η Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Ηρακλείου κοιτάει κατά πρόσωπο τους συνδημότες. Δεν κρύβεται όπως κάνουν οι άλλοι συνδυασμοί. Τέσσερα χρόνια τώρα η δημοτική ομάδα των έξι ανθρώπων πάλεψαν με συνέπεια την αντιλαϊκή πολιτική της δημοτικής αρχής, φέρνοντας στο προσκήνιο τα πραγματικά και ουσιαστικά προβλήματα των εργαζομένων της πόλης, διεκδικώντας την επίλυσή τους.
Οι άλλες παρατάξεις - παλιές και καινούργιες - δεν έχουν να πουν κάτι για τα δημοτικά τέλη, τους φόρους και τα χαράτσια. Ποιες είναι οι προτάσεις τους; Κρύβονται πίσω από τους ανεξάρτητους και υπερικομματικούς ή αυτοδιοικητικούς τίτλους αποφεύγοντας να εκτεθούν πολιτικά.
Ο κ. Κουράκης ακολούθησε πιστά την πολιτική της ΕΕ, των δικομματικών και τρικομματικών κυβερνήσεων, εφάρμοσε τον αντιδραστικό Καλλικράτη, αρνήθηκε να ανακουφίσει από τέλη και φόρους τους εργαζόμενους. Τριπλασίασε την τιμή του νερού ενώ νερό φθηνό και καθαρό δεν ήπιαν ποτέ  οι συνδημότες (πληρώνουν για εμφιαλωμένο, ντεπόζιτα, μοτεράκια κτλ). Τα όποια έργα μικρού ή μεγάλου βεληνεκούς δεν βελτίωσαν την ποιότητα ζωής των κατοίκων, ούτε είχαν κοινωνική ανταπόδοση. Οι προσφερόμενες υπηρεσίες (παιδικοί σταθμοί, πρόσβαση στα αθλητικά κέντρα -όπου λειτουργούν ή έχουν παραδοθεί- κ.λ.π.) είναι επ' αμοιβή.
Το Πολιτιστικό Κέντρο αποτελεί κλασικό παράδειγμα άλωσης από τα ιδιωτικά συμφέροντα τόσο κατά την Α' φάση κατασκευής του, όσο και κατά τη Β' φάση όπου σκανδαλωδώς η δημοτική αρχή και η διοίκηση της ΔΕΠΤΑΗ ΑΕ φωτογραφικά τη δίνει μελέτη κατασκευή στους ιδιώτες.
Η περίπτωση της Κατεχάκη δείχνει ότι ο δήμαρχος ούτε θέλει ούτε μπορεί να τα βάλει με τα μεγάλα συμφέροντα της πόλης. Αυτό αποτελεί ωρολογιακή βόμβα μπροστά στην επείγουσα ανάγκη ανάπλασης όλου του ιστορικού κέντρου της πόλης. Να, γιατί το Ηράκλειο έγινε μια μη λειτουργική και άναρχη πόλη. Γιατί διοικούν τα μεγάλα συμφέροντα !
Δυστυχώς, η δημοτική αρχή λίγες ημέρες πριν τις εκλογές, δείχνει εμφανώς την αδυναμία της να πείσει για το περιβόητο έργο της (ακριβώς γιατί αυτό το έργο δεν έχει κοινωνική ανταπόδοση) και επιδίδεται σε όργιο ρουσφετολογικών υποσχέσεων, προεκλογικών «έργων» και προσωπικών «μικροεξυπηρετήσεων», προκειμένου να υφαρπάξει την ψήφο των δημοτών. Θέλει ταυτόχρονα να τους κάνει να ξεχάσουν την απόλυτη απραξία της μέσα στην 4ετία για τα λαϊκά προβλήματα και τη δυσβάσταχτη φορολόγηση.
Τα μηχανήματα του Δήμου και κατασκευαστικών εταιριών (φιλικά πάντα προσκείμενων στη δημοτική αρχή) έχουν πάρει …φωτιά τις τελευταίες μέρες για να καθαρίζουν δρόμους, να ρίχνουν άσφαλτο σε δημόσιους και ιδιωτικούς (;;;) δρόμους. Για μια τετραετία οι δρόμοι του επαρχιακού δικτύου των δημοτικών ενοτήτων και των τοπικών κοινοτήτων βρισκόταν σε άθλια κατάσταση (αυτό το διάστημα η δημοτική αρχή είχε άλλες «προτεραιότητες», όπως για παράδειγμα το στήσιμο των ΚΟΙΝΣΕΠ, τη συνεργασία με τις Μ.Κ.Ο. που ξεκοκαλίζουν δις ευρώ από ευρωπαϊκά κονδύλια ενώ την ίδια στιγμή υπάρχουν 2,5 εκ. άνεργοι και ο υποσιτισμός των παιδιών μας στα σχολεία παίρνει εκρηκτικές διαστάσεις).   
 Εκεί που για 4 χρόνια δεν υπήρχαν ούτε «ψιλά» για τις δραστηριότητες πολιτιστικών και αθλητικών σωματείων «ξαφνικά» λίγες μέρες πριν από τις εκλογές …βρέθηκαν χρήματα είτε για να κλείσουν στόματα είτε για να δώσουν υποσχέσεις για μετεκλογικά έργα. «Στάχτη στα μάτια» και απόλυτος εμπαιγμός !
Ο κ. Λαμπρινός ψεύδεται ασύστολα όταν λέει ότι είναι ανεξάρτητος. Πόσο ανεξάρτητος είσαι όταν χρηματοδοτείσαι από ισχυρούς επιχειρηματίες της πόλης, οι οποίοι με την ισχύ που έχουν, εκβιάζουν εργαζόμενους των επιχειρήσεων τους και τις οικογένειες τους να ψηφίσουν ή να βάλλουν υποψηφιότητα  στο συγκεκριμένο συνδυασμό. Φτάνουν στο σημείο να υπόσχονται θέσεις εργασίας σε συνδημότες που ήθελαν να θέσουν υποψηφιότητα στο συνδυασμό μας. Τον προκαλώ να μας διαψεύσει. Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια. Αν ήταν ειλικρινής, θα έλεγε ευθέως ότι είναι υποψήφιος της εκλογικής σύμπραξης ΝΔ- ΠΑΣΟΚων άστεγων, πρώην διαχειριστών της εξουσίας -τους αριστερούς (!!!!!!) ΔΗΜΑΡ-ΑΝ.ΕΛ. Πόση παλικαριά και τιμιότητα θέλει για να πει ότι ναι, εγώ εκπροσωπώ την αστική τάξη του Ηρακλείου, με στηρίζουν επώνυμοι επιχειρηματίες φίλοι μου, χρηματοδοτούμαι από αυτούς, κι ας κριθώ γι' αυτό.
Αν επιμένει στη δήθεν ανεξαρτησία του ο κ. Λαμπρινός, ας μας πει:
Τι λέει για την εργοδοτική τρομοκρατία στα εργοστάσια και τις επιχειρήσεις των φίλων του, για τους μισθούς πείνας, την υπερεκμετάλλευση στους χώρους δουλειάς;
Είναι υπέρ ή κατά της διαθεσιμότητας - αξιολόγησης και των απολύσεων των εργαζομένων;
Είναι υπέρ ή κατά της χρηματοδότησης των δήμων από το κράτος, της απόδοσης των παρακρατηθέντων πόρων που ξεπερνούν τα 14 δις τα τελευταία 20 χρόνια;
Είναι υπέρ ή κατά της κατάργησης των δημοτικών τελών σε ανέργους, πολύτεκνες – τρίτεκνες – μονογονεϊκές οικογένειες;
Είναι υπέρ ή κατά της κατάργησης του τέλους του 80% που παράνομα έχει ενσωματώσει 
Δήμος – ΔΕΥΑΗ στην τιμή του νερού;
Είναι υπέρ ή κατά της κατάργησης των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς;
Ποια η θέση του για τις επισφαλείς οικονομικές εκκρεμότητες επιχειρηματιών (;) στο δήμο που δεν έχουν εισπραχθεί μέχρι σήμερα από τη δημοτική αρχή; 
Είναι υπέρ ή κατά της κατάργησης των προστίμων για τα αυθαίρετα σπίτια;
Είναι υπέρ ή κατά της ιδιωτικοποίησης στην καθαριότητα και στις άλλες δημοτικές υπηρεσίες; Είναι υπέρ ή κατά των ΚΟΙΝΣΕΠ, των ΜΚΟ, των ελαστικών εργασιακών σχέσεων;
Είναι υπέρ ή κατά της δημόσιας και δωρεάν παιδείας - υγείας – πρόνοιας που να παρέχεται αποκλειστικά από το κράτος;

Ο κ. Λυγερός μάλλον θα χρειαστεί να δώσει εξηγήσεις, αν ο ίδιος και η παράταξη στην οποία ηγείται αποτελούν συνέχεια ή όχι του προκατόχου του και της “ανθρώπινης πόλης”. Και οι δύο είναι ΣΥΡΙΖΑ...!  Ας δώσει εξηγήσεις για τον βίο και την πολιτεία του προκατόχου του στο ΔΣ. Ποιο ήταν το έργο του;  Έχει αποτιμηθεί θετικά ή αρνητικά; Γιατί σιωπά ο κ. Λυγερός;
Κυρίως να ξεκαθαρίσει με ποιον είναι και ποιον αφήνει! «Και με τον αστυφύλαξ και τον χωροφύλαξ» δεν γίνεται.
ΝΑΙ ή ΟΧΙ στον Καλλικράτη; Η τροποποίηση του “Καλλικράτη” με “διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια” που μας λέει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από αυτό που ήδη συμβαίνει με την απαλλαγή του κράτους από σημαντικές αρμοδιότητες που θα έπρεπε να είναι στην δική του αποκλειστική ευθύνη, όπως παιδεία – υγεία – πρόνοια, κ.λ.π. και να παρέχονται ενιαία και δωρεάν για όλους.
Πρέπει όμως να πάρει θέση και στα εξής:
Δημόσια και δωρεάν υγεία – παιδεία – πρόνοια ή συνύπαρξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα;
Ναι ή όχι στην επιχειρηματικότητα στην παιδεία; Ναι ή όχι στην παραπαιδεία;
Στο “αυτοδιοικητικό πνεύμα” που μας λένε, χωράνε οι Ανώνυμες Εταιρίες και η επιχειρηματική λειτουργία δημοτικών υπηρεσιών, της ΔΕΠΤΑΗ ΑΕ, του Πολιτιστικού κέντρου, της ΔΕΥΑΗ ΑΕ, της ΠΑΓΚΡΗΤΙΑΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΑΕ;
Μείωση έως και κατάργηση των δημοτικών τελών, των προστίμων των επαγγελματιών της πόλης ή όχι ;
Ναι ή όχι στην αξιολόγηση – κινητικότητα; Μόνιμη και σταθερή εργασία με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα ή ελαστικές εργασιακές σχέσεις;
Όχι σε όλα τα ναρκωτικά ή διαχωρισμός αυτών σε μαλακά και σκληρά;
Ναι ή όχι στο μαζικό λαϊκό αθλητισμό;
Ναι ή όχι στις ΚΟΙΝΣΕΠ και τις ΜΚΟ;

Η Λαϊκή Συσπείρωση για όλα τα παραπάνω έχει πάρει θέση, όχι μόνο τα τελευταία 3,5 χρόνια, αλλά και ως “Αγωνιστική Κίνηση Δημοτών” (μέχρι το 2010). Δεν αλλάζουμε θέσεις και προτάσεις σαν τα πουκάμισα ανάλογα το πρόσωπο και τις ευκαιριακές επιδιώξεις.
Συγκρουστήκαμε. Διεκδικούμε την πρωτιά. Διεκδικούμε να απομυθοποιήσουμε τη “νομιμότητα” των κυβερνώντων. Διότι ότι είναι νόμιμο δεν είναι υποχρεωτικά και ηθικό. Νόμος για μας είναι το δίκιο του εργάτη και όσων σήμερα υποφέρουν από την ανεργία, τη φτώχεια, τα χαράτσια και τους φόρους. Σήμερα κυριαρχεί ένα σάπιο σύστημα επικαλούμενο τη νομιμότητά του. Ποιος όμως νομοθετεί και νομιμοποιεί την αρπαγή του λαϊκού πλούτου; Όλοι όσοι χρόνια τώρα υπηρέτησαν και συνεχίζουν να υπηρετούν με παραλλαγμένο προφίλ την εξουσία των πολυεθνικών και της ΕΕ.
Ήρθε η ώρα να πάρουμε όλοι θέση, χωρίς να πέσουμε σε διλήμματα. Να μη λυγίσουμε μπροστά σε απειλές και εκβιασμούς. Να κλείσουμε τ’ αυτιά μας. Στα «Ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα». Για τα λεγόμενα έργα τους δεν χρωστάμε σε κανέναν τίποτα.  Ό,τι έργο γίνεται σήμερα, έχει πληρωθεί με το αίμα των δημοτών από τα δυσβάσταχτα χαράτσια.
Οι συνδημότες να πάρουν τα μέτρα τους: Να στηρίξουν τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ παντού. Να ενισχύσουν τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στο Δήμο Ηρακλείου  και να είναι σίγουροι ότι δεν θα μετανιώσουν για την επιλογή τους. Με ισχυρό ΚΚΕ σε Ευρωεκλογές – δημοτικές και περιφερειακές εκλογές και με δυνατό κίνημα, να είναι σίγουροι ότι θα έχουν και τοπικά, έναν καθημερινό συμπαραστάτη και οργανωτή της πάλης τους, ενάντια σ’ όλους αυτούς που τα τελευταία χρόνια με τις πολιτικές τους αποφάσεις, συνέβαλλαν στο να τους «μαυρίσουν τη ζωή».
Σήμερα, παρουσιάζουμε επιπλέον ονόματα συνδημοτών, υποψήφιων με τη Λαϊκή Συσπείρωση,  εκτός από εκείνα που έχουμε ήδη ανακοινώσει.

 Τα νέα ονόματα έχουν ως εξής:

Επώνυμο   Όνομα                Επάγγελμα
ΑΜΠΑΤΖΗΣ   ΖΑΧΑΡΙΑΣ      ιδιωτικός υπάλληλος
ΑΝΤΩΝΑΚΑΚΗ  ΜΑΡΙΑ        φοιτήτρια
ΓΙΑΛΑΜΑ   ΔΙΑΜΑΝΤΗ         άνεργη
ΕΛ Ακλέχ  Μοχάμαντ Γιαντού δημόσιος υπάλληλος
ΚΑΒΟΥΣΑΚΗ ΜΑΡΙΝΑ     ιδιωτική υπάλληλος
ΚΑΠΛΑΝΤΖΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ   συνταξιούχος
ΚΟΚΟΤΑΚΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ  συνταξιούχος ΙΚΑ
ΜΑΓΑΡΑΚΗ-ΚΡΙΑΡΑ  ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ  συνταξιούχος
ΜΠΟΥΝΤΟΥΡΑ  ΦΑΝΗ     συμβασιούχος σε 5μηνα
ΜΠΟΥΡΜΠΟΥΡΑΚΗ ΜΑΡΙΑ  δημόσια υπάλληλος-καθηγήτρια
ΠΑΛΙΟΥΡΑ ΔΗΜΗΤΡΑ        συνταξιούχος ΙΚΑ
ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ  ΖΑΧΑΡΙΑΣ    αγρότης
ΠΕΡΑΤΣΑΚΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ   φοιτήτρια
ΣΟΦΙΟΥ  ΕΜΜΑΝΟΥΕΛΑ   ιδιωτική υπάλληλος
ΣΤΑΓΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ      εβε-αρτοποιός
ΤΑΤΑΡΗΣ  ΙΑΣΩΝ         συνταξιούχος οικοδόμος
ΧΡΗΣΤΑΚΗΣ  ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ  δημοσιος υπάλληλος-καθηγητής ΤΕΙ